Mindfulness incompany workshop: kennismaken met mindfulness

IIn onze veeleisende wereld wordt er enorm veel van ons gevraagd. Drukke schema’s en voortdurende afleidingen kunnen ons gemakkelijk afhouden om met aandacht te leven. De altijd aanwezige stress en externe prikkels kunnen een uitdaging vormen.

Met een workshop maak je kennis met de voordelen van mindfulness.

Mindfulness biedt een krachtig middel om opnieuw in contact te komen met het hier en nu, en leert je middels diverse methodes dat je je aandacht op verschillende manier kan richten en kan sturen. Dat geeft meer grip én helpt op een gezonde, stressbestendige en geestelijk fitte manier in het leven te staan. Zowel privé als in je werk brengt het meer focus en creativiteit.

Door gerichte aandacht te oefenen, verminderen we stress, scherpen we onze focus aan, bouwen we emotionele veerkracht op en halen we meer voldoening uit onze dagelijkse ervaringen. De focus ligt er niet op dat we je gedachten stoppen, maar te begrijpen hoe je met een andere aanpak niet meer meegaat in de stroom van gedachten,

Met deze praktische workshop gaan we op ontdekkingsreis of mindfulness iets voor de mensen is om te integreren in het dagelijkse leven. Mindfulness verbeterd namelijk je mentale en fysieke gezondheid en tevredenheid in je huidige leven.

Er worden concrete oefeningen en technieken die voor iedereen toepasbaar zijn gedeeld en geoefend, of je nu nieuw bent in mindfulness of al ervaring hebt. Wees gerust, mindfulness is allesbehalve zweverig; het is een buitengewoon praktisch en tastbaar instrument.

We zullen de basisprincipes verkennen, en heel veel voordelen ontdekken. Ik ben ervan overtuigd dat mindfulness potentie heeft om het leven op een positieve manier te veranderen. Het is een groot cadeau als deze kennismaking aangeboden wordt.

Mindfulness veranderde mijn mindset en leven

Tijdens een burn-out in 2017 wilde ik meer rust in mijn hoofd en balans. Ik volgde daarom zelf een 8 weekse training mindfulness. Dat heeft mijn leven en mindset zo ontzettend positief veranderd, dat ik meer wilde dan alleen mijn ervaring delen. Ik heb een eigen bedrijf in projectmanagement en weet als geen ander dat we in deze snelle wereld ambitieus willen zijn, maar ook gezond willen blijven en willen genieten. Ik schreeuw het liefst van de daken wat mindfulness voor je kan doen zodat je blijer, vitaler en ontspannen de wereld mooier kan maken. Om de daad bij het woord te voegen ben ik tijdens de coronaperiode gecertificeerd mindfulness trainer geworden en daarmee is mijn droom nu werkelijkheid geworden om de olievlek van mindfulness te verspreiden.

Het is makkelijker dan je denkt. Geloof me voor iedereen is een goede balans tussen privé en zakelijk mogelijk. We zijn gewend door te gaan om aan onze eigen verwachtingen en die van buiten te voldoen. Grenzen voelen is lastig, laat staan om ernaar te luisteren. Goed voor jezelf zorgen, daarvoor is geen tijd naast het runnen van een gezin, een baan en een sociaal leven. We willen (te) veel maar ervaren niet meer hoe het is om in dit mooie leven te ontspannen.

De voordelen van mindfulness zijn onder andere

Met deze workshop maak je kennis met deze voordelen. Een mooie route naar een positiever en ontspannender leven.

Vera
Lees verder
"Ik heb een 8-weekse MBSR-cursus (Mindfulness) bij Lianne gevolgd. De cursus sloot heel goed aan bij mijn wensen. Lianne is een enorm betrokken en professionele trainer, en zelf werkzaam in de commerciële sector als projectmanager. Lianne zorgt ervoor dat de materie van de cursus praktisch toepasbaar is in het dagelijks leven. Ik kan haar cursus van harte aanbevelen!"
Lisette
Lisette
Lees verder
"Ik heb aan het begin van dit jaar de training 'Mindful met Lianne' gevolgd. Het was elke week weer een feestje om naar de prachtige locatie in Utrecht te mogen komen (helemaal uit Beverwijk), waar we een ochtend in een kleine setting alle tijd voor onszelf hadden. De structuur binnen de sessies was heel duidelijk en overzichtelijk en Lianne speelde goed in op persoonlijke behoeftes. Er was een hele fijne, warme sfeer, waarin alle cursisten zichzelf konden zijn. Doel voor mij was om meer rust in mijn hoofd en doen en laten te krijgen en om bepaalde patronen te doorbreken. Ik ben een heel nuchter persoon en hou niet van vaag gedoe. Deze cursus gaf duidelijke kennis van zaken, van hoe het lichaam en brein bijvoorbeeld (samen)werken en welke keuzes je daarbij kan maken. Ontzettend interessant en heel goed toepasbaar in het dagelijks leven. De bijbehorende oefeningen waren helder en goed uitvoerbaar en gaf altijd een keuze uit 2 opties. Na de cursus heb je zelf heel duidelijk voor ogen hoe en wanneer je de aangeleerde vaardigheden toe wilt en kan passen. Lianne is een hele nuchtere, warme en professionele trainer met oog voor elke cursist. Als je even wil onthaasten en eens met andere ogen naar jezelf wil kijken, dan raad ik je deze training ten zeerste aan. Het is echt 3 maanden genieten!"
Chantal
Chantal
Lees verder
"Ik heb een 8-weekse Mindfulness training bij Lianne gevolgd. Zij is een enorm betrokken, Lianne bracht een sfeer van kalmte en openheid met zich mee, wat een veilige omgeving creëerde om onze gedachten en ervaringen te delen. Ze zorgt ervoor dat de materie van de training praktisch toepasbaar is in je dagelijks leven. Het fijne van deze training is dat mindfulness niet alleen draait om het 'leegmaken' van je gedachten, maar ook om het bewust worden van je gedachten en gevoelens zonder oordeel. Ik raad het iedereen aan die op zoek is naar meer balans, innerlijke rust en bewustwording. En daarnaast is Lianne een heel warm, professioneel en positief persoon."
Previous
Next

Een workshop mindfulness in bedrijven kan geheel op maat worden gemaakt, wat past bij de doelgroep.

Voorbeeld opbouw van een workshop

De workshop kan worden aangepast aan de specifieke doelgroep en bedrijfsbehoeften.

De workshop wordt op maat gemaakt voor maximaal 2,5 uur. Het combineert mindfulness-oefeningen, zelfreflectie-opdrachten en beknopte theoretische inzichten voor een dynamische en persoonlijke ervaring voor alle deelnemers. De workshop is zowel op locatie als online beschikbaar. Om een ondersteunende omgeving te behouden, bestaat de groep uit maximaal 15 deelnemers. 

Neem je contact met me op?

Wil je een workshop organiseren? Stuur even een mailtje, dan plannen we een kennismaking in.

Heb je nog vragen, ik beantwoord ze graag. Dat kan zowel per e-mail als telefoon.

T: 06 10156643

Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland
Stichting Mindfulness Register
Scroll naar boven