Mindfulness training voor bedrijven en organisaties

In onze veeleisende wereld wordt er enorm veel van ons gevraagd. Drukke schema’s en voortdurende afleidingen kunnen ons gemakkelijk afhouden van het huidige moment. De altijd aanwezige stress en externe prikkels kunnen een uitdaging vormen. Dit kan een grote weerslag zijn op de mensen binnen het bedrijf, of binnen de teamdynamiek. Gelukkig is er een andere benadering mogelijk. Met toewijding, aandacht en doelgerichtheid bied ik de kans om (beter) te ontspannen en mindfulness te integreren in het privé leven van teamleden zelf en op het werk.

De mindfulness-training is gericht op het verlagen van stressklachten in de breedste zin van het woord. In acht weken krijg je inzicht in de manier waarop je met jezelf en teamleden omgaat. Je leert bv afstand te nemen van je gedachten, anders om te gaan met stressvolle situaties, emoties te beheersen en te luisteren naar je lichaam. Er worden volop handvaten aangereikt om mindfulness in het dagelijks leven te integreren, zowel op het werk als in de privé situatie. Zonder zweverigheid, met deskundigheid!

De voordelen

Aanvullende voordelen van mindfulness voor het team

Neem deel aan een 8-weekse Mindfulness incompany training

Vera
Lees verder
"Ik heb een 8-weekse MBSR-cursus (Mindfulness) bij Lianne gevolgd. De cursus sloot heel goed aan bij mijn wensen. Lianne is een enorm betrokken en professionele trainer, en zelf werkzaam in de commerciële sector als projectmanager. Lianne zorgt ervoor dat de materie van de cursus praktisch toepasbaar is in het dagelijks leven. Ik kan haar cursus van harte aanbevelen!"
Lisette
Lisette
Lees verder
"Ik heb aan het begin van dit jaar de training 'Mindful met Lianne' gevolgd. Het was elke week weer een feestje om naar de prachtige locatie in Utrecht te mogen komen (helemaal uit Beverwijk), waar we een ochtend in een kleine setting alle tijd voor onszelf hadden. De structuur binnen de sessies was heel duidelijk en overzichtelijk en Lianne speelde goed in op persoonlijke behoeftes. Er was een hele fijne, warme sfeer, waarin alle cursisten zichzelf konden zijn. Doel voor mij was om meer rust in mijn hoofd en doen en laten te krijgen en om bepaalde patronen te doorbreken. Ik ben een heel nuchter persoon en hou niet van vaag gedoe. Deze cursus gaf duidelijke kennis van zaken, van hoe het lichaam en brein bijvoorbeeld (samen)werken en welke keuzes je daarbij kan maken. Ontzettend interessant en heel goed toepasbaar in het dagelijks leven. De bijbehorende oefeningen waren helder en goed uitvoerbaar en gaf altijd een keuze uit 2 opties. Na de cursus heb je zelf heel duidelijk voor ogen hoe en wanneer je de aangeleerde vaardigheden toe wilt en kan passen. Lianne is een hele nuchtere, warme en professionele trainer met oog voor elke cursist. Als je even wil onthaasten en eens met andere ogen naar jezelf wil kijken, dan raad ik je deze training ten zeerste aan. Het is echt 3 maanden genieten!"
Chantal
Chantal
Lees verder
"Ik heb een 8-weekse Mindfulness training bij Lianne gevolgd. Zij is een enorm betrokken, Lianne bracht een sfeer van kalmte en openheid met zich mee, wat een veilige omgeving creëerde om onze gedachten en ervaringen te delen. Ze zorgt ervoor dat de materie van de training praktisch toepasbaar is in je dagelijks leven. Het fijne van deze training is dat mindfulness niet alleen draait om het 'leegmaken' van je gedachten, maar ook om het bewust worden van je gedachten en gevoelens zonder oordeel. Ik raad het iedereen aan die op zoek is naar meer balans, innerlijke rust en bewustwording. En daarnaast is Lianne een heel warm, professioneel en positief persoon."
Previous
Next

De kracht van Mindfulness

Mindfulness stelt je in staat om je aandacht te richten op het huidige moment, zonder oordeel of behoefte aan verandering. Dit draagt bij aan een groter gevoel van controle en helpt je om met een gezonde, stressbestendige en mentaal fitte houding het leven tegemoet te treden. Het versterkt de focus en creativiteit, zowel in professionele als persoonlijke context.

“Je kan de golven niet stoppen, maar je kan wel leren surfen.”

Mindfulness veranderde mijn denkwijze en leven

Tijdens een burn-out in 2017 wilde ik meer rust in mijn hoofd en balans in mijn leven. Ik volgde daarom zelf een 8 weekse training mindfulness. Dat heeft mijn leven en mindset zo ontzettend positief veranderd, dat ik meer wilde dan alleen mijn ervaring delen. Ik heb een eigen bedrijf in projectmanagent en weet als geen ander dat we in deze snelle wereld ambitieus willen zijn, maar ook gezond willen blijven en willen genieten. Ik schreeuw het liefst van de daken wat mindfulness voor je kan doen zodat je blijer, vitaler en ontspannen de wereld mooier kan maken. Om de daad bij het woord te voegen ben ik tijdens de corona periode gecertificeerd mindfulness trainer geworden en daarmee is mijn droom nu werkelijkheid geworden om de olievlek van mindfulness te verspreiden.

 

Investeren in je team

Het is eenvoudiger dan je denkt. Vertrouw erop dat het bereiken van een gezonde balans tussen werk en privé haalbaar is, zelfs in een veeleisende zakelijke omgeving. We zijn vaak gewend om door te gaan om aan zowel interne als externe verwachtingen te voldoen. Persoonlijke grenzen herkennen kan een uitdaging zijn, laat staan ernaar handelen. Goede zelfzorg lijkt soms onbereikbaar in een wereld waarin werk, gezin en sociale verplichtingen elkaar kruisen. Bewustwording en verandering zijn mogelijk.
Ik ben ervan overtuigd dat mindfulness de potentie heeft om het leven op een positieve manier te veranderen. Het is een groot cadeau als je dit als bedrijf je mensen kan bieden. Het geeft daarnaast een enorme boost in de onderlinge samenwerking en teamdynamiek.

Neem contact op

Heb je nog vragen, ik beantwoord ze graag. Dat kan zowel per e-mail als telefoon.

T: 06 10156643

Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland
Stichting Mindfulness Register
Scroll naar boven